Positief over Corona

Uiteraard vinden er momenteel vervelende dingen plaats rond corona en hebben veel mensen er direct of indirect last van. Maar….er zitten ook positieve kanten aan. Tijd om hier aandacht aan te besteden en ook wat tips te geven.

Eerst wil ik het hebben over een stofje dat een cruciale rol speelt bij sociaal contact, namelijk oxytocine. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en speelt een belangrijke rol bij sociale interactie. Vrouwen schijnen er meer van te hebben dan mannen.

 Oxytocyne zorgt ervoor dat we elkaar opzoeken en het komt in hoge mate vrij wanneer we elkaar aanraken. Het heeft volgens diverse onderzoeken een positieve werking op onze hersenen, met name de amygdala. Dit amandelvormige deel van de (oude) hersenen is het nauwst verbonden met angst. Oxytocine dempt als het ware angst!

Het blijkt dat de corona pandemie voor vele veranderingen zorgt. Zo hoorde ik laatst dat in Venezuela mensen elkaar door de pandemie juist veel meer zijn gaan helpen en er meer eensgezindheid is. Een meer lokaal positief punt is de actie “steun je locals”. We worden ons meer bewust van de invloed, sociaal en ook economisch, op onze directe omgeving.

Tevens brengen we meer tijd meer door met ons gezin. Er zijn initiatieven waarbij gezinnen samen wandelen, breien, spelletjes spelen, bakken, etc. We gaan meer de dingen dicht bij huis waarderen, zoals ook de natuur. Heel vaak heb ik gehoord van klanten dat ze niet verwacht hadden dat mooie natuur zo dicht bij huis was. Nu ervaren we dat op grotere schaal.

Naar aanleiding van het bovenstaande twee tips:

  1. Raak elkaar meer aan! Uiteraard alleen de mensen in je eigen bubbel.
  2. Maak van de tijd met je gezin en naasten quality time. Geef ze aandacht. Een mooie (mindfulle) oefening is om je partner en/of kinderen 100% aandacht te geven. Je bent er even helemaal voor hem of haar, zeg voor een kwartier. Of langer….

Zit je helaas wat minder lekker in je vel door corona, lees dan hier wat ik voor je kan betekenen.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Natuur, Tips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *