Een voorbeeld

Een uitgewerkt voorbeeld gebaseerd op een sessie.

Stap 1: Ik vind de demon in mijn lichaam
Ik voel waar in mijn lichaam ik de demon het sterkst vasthoud. Het voelt als een gat midden in mijn hoofd. Als een stofzuiger zuigt het alles op. Het doet pijn, is warm en voelt als een soort turbulentie. Het is kleurloos en heeft tegelijk alle kleuren.

Stap 2: Ik personifieer de demon en vraag hem wat hij nodig heeft
Ik maak het gevoel tot een levend wezen, met armen, benen en ogen. De demon is een oude man, type zwerver. Ik bekijk ‘m goed: Hij straalt levenservaring uit, is gehard door het leven. Hij is autonoom en afgesloten, met een harde uitstraling. Ik stel hem de vragen:
Wat wil je van me? Wat heb je nodig? Hoe zul je je voelen, wanneer je krijgt wat je van me nodig hebt?

Stap 3: Ik word de demon
Ik wissel van stoel en ga op de plek zitten van de demon. Als demon voel ik me afgesloten. Hieronder voel ik angst, maar ver weggestopt. Onbewust. Als demon beantwoord ik de vragen:
– Ik wil dat je je mond houdt.
– Ik heb nodig dat we iets samen delen.
– Dan voel ik me verbonden.

Stap 4: Ik voed de demon en ontmoet de bondgenoot
4a. Ik voed de demon
Ik wissel terug naar mijn eigen plek en los mijn lichaam op in nectar met de kwaliteit “verbonden” (antwoord op de laatste vraag). De nectar is een rode vloeistof. De demon drinkt het gulzig via zijn mond. Hij krijgt een hele lange baard en komt in een soort slaap/trance. Hij is voldaan.

4b. Ik ontmoet de bondgenoot
De bondgenoot verschijnt: een jong hertje dat me vol vertrouwen en liefde aankijkt. Het staat op een bospad voor me. Ik stel het de vragen: Hoe kun jij mij helpen? Hoe kun jij mij beschermen? Wat beloof jij mij? Hoe kan ik jou weer oproepen?
Ik wissel van plek en word de bondgenoot. In de huid van het hertje voel ik me vol vertrouwen en liefde. Ik beantwoord als bondgenoot de vragen:
– Ik zal je helpen met je te laten voelen dat liefde altijd aanwezig is, overal onder en in een onbeperkte hoeveelheid.
– Ik bescherm je met mijn liefde.
– Ik beloof je dat die liefde er altijd is voor jou.
– Je kunt me oproepen door met je aandacht naar je hart te gaan.

Stap 5: Rust in aanwezigheid
Ik wissel terug naar mijn eigen plek en zie de bondgenoot, het hertje, tegenover me. Ik laat de energie van de bondgenoot in mij toe, in elke cel van mijn lichaam, van het topje van mijn hoofd tot mijn tenen. De energie geeft me liefde voor beweging en wat ik doe. Ik beweeg heel “zacht” en aandachtig. Ik ervaar aandacht voor wat ik doe.
Ik los de bondgenoot op in licht, zilver licht, en laat het licht in mij oplossen. Ik voel mij los en vrij en blijf een tijd in deze staat van “niets moeten” en laat even alles los.